Barnfota försöker att arbeta så miljövänligt och etiskt korrekt som möjligt!

Vi försöker att minska pappersförbrukningen. Därför får du som kund din faktura och all annan information via mail. Skulle du behöver en pappersfaktura, säg gärna till. Jag skriver ut det på återvunnet papper som används till alla nödvändiga utskrifter hos oss.

Barnfota kompenserar för koldioxidutsläpp på alla transporter, detta ingår i din fraktkostnad.

Elen som våra datorer drivs med kommer från vindkraft och även servern går på förnyelsebara energier.

Förutom det jag kan göra själv så väljer jag ut leverantörer och produkter som uppfyller höga krav. Produkter på Barnfota är uteslutet producerade i Tyskland, är till nästa 100% ekologiska eller från ekologisk djurhållning.

Färgerna i Cosilanas kläder är delvis GOTS-certifierade, annars jobbar Cosilana på att alltid göra färgerna snällare och de använder så lite färg som möjligt.

Ull och siden som säljs på Barnfota är inte klorbehandlade!

Skinnet i våra skor är vegetabiliskt garvat och minskar på det viset miljöpåverkan.

Ull- och skinnvårdande produkter från Ulrich natürlich produceras med största möjliga miljöhänsyn och ekologiska ingredienser. De innehåller inga fosfater, petrooljetensider, optiska blekmedel, parfymer, färgämnen, aggressiva syror, konserveringsmedel, klor eller salmiak. Samtliga innehållsämnen beskrivs noga – som i naturlig skönhetsvård. Ulrich natürlich produkter är biologiskt nedbrytbara och rekommenderas av tyska djurskyddsföreningen.

Har du förslag hur Barnfota kan bli ännu mer miljömedveten tar vi tacksamt emot tips och tankar!

Naturliga skor för små fötter
Webbutveckling: Benjamin Hell